Shaanxi Elade nou Material Technology Co, Ltd
Categories

    Adauga: No.32, Chuanghui Road, noi Zone industriale Hi-Tech, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Fax: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Tipuri de electrozi şi domeniul de aplicare

Un electrod este un dirijor care trece un curent electric de la un mediu la altul, de obicei de la o sursă de alimentare a unui dispozitiv sau material. Se poate lua un număr de diferite forme, inclusiv un fir, o farfurie sau o tijă, şi cel mai frecvent este facuta din metal, cum ar fi cupru, argint, plumb sau zinc, dar, de asemenea, pot fi făcute dintr-o substanţă nemetalice care conduce electricitatea, cum ar fi grafit.


Un electrod într-o celulă de electrochimice este menţionată ca fie un anod catod. Anodul este acum definit ca electrod la care electronii părăsească celula şi oxidarea apare şi catod ca electrod la care electronii introduceţi celula şi reducerea apare. Fiecare electrod pot deveni fie anod catod în funcţie de direcţia de curent prin celula. Un electrod bipolar este un electrod care funcţionează ca anod de o celulă şi catod altă celulă.


Anozi si catozi


În cazul unui curent continuu (DC), electrozi vin în perechi, şi sunt cunoscute ca anozi si catozi. Pentru o sursă de DC, catod este definit ca electrod la care curentul frunze şi anodul ca punct unde se întoarce. Pentru motive care sunt istorice mai degrabă decât ştiinţifică, de energie electrică într-un circuit este prin convenţie, descris ca călătoresc de la pozitiv la negativ, astfel încât este văzută ca un flux de cost pozitiv afară la catod, iar în anod. Un curent electric, cu toate acestea, constă dintr-un flux de particule minuscule incarcate negativ numit electronilor, astfel încât fluxul de acest fapt este în direcţia opusă. În acest context, este, probabil, mai bine să cred că pur şi simplu în termeni pozitivi și negativi terminale.


Electroliza

Pentru a obţine un anumit element, un compus ionic de acel element poate fi electrolyzed. Un exemplu este producerea de sodiu metal topit sare sau clorură de sodiu. Atunci când fluxurile de curent, încărcați pozitiv ionii de sodiu sunt atraşi de electrodul negativ, sau catod, în cazul în care acestea obţine electroni, formând sodiu metal. Ionii de clorură incarcate negativ sunt atrase de anod, în cazul în care pierd electroni, formând gaz de clor, care este, de asemenea, percepută ca un produs secundar.


Galvanizare

În acest proces, un obiect de metal este acoperit cu un alt metal pentru a îmbunătăţi sale conferi rezistență la coroziune sau aspectul. Obiectul să fie acoperite formează catod într-un proces de electroliza de cufundat într-o soluţie a unui compus solubil de metal care vor forma de acoperire, cu anod, de asemenea, realizate din acest metal. Atunci când fluxurile de curent, ioni metalici pozitive din soluţia sunt atrase de catod şi formează un depozit pe ea. Ca ionii din soluţie sunt utilizate în sus, acestea sunt înlocuite de ioni care formează la anod. Uneori, anodul este făcut dintr-un material diferit, care nu este utilizat în sus; în această metodă, ioni metalici trebuie să fie înlocuit cu creştet până soluţia.Electrozi de utilizare

Electrozi pentru scopuri medicale, cum ar fi EEG (pentru a înregistra activitatea creierului), ECG (inima bate de înregistrare), ECT (stimularea electrica a creierului), defibrilator (înregistrarea şi furnizarea de stimulare cardiacă);

Electrozi pentru tehnici de electrofiziologie în cercetarea biomedicală;

Electrozi pentru electroliza ;

Electrozi pentru galvanizare ;

Electrozi pentru protecţie catodică .Contactati-ne
Adresa: No.32, Chuanghui Road, noi Zone industriale Hi-Tech, Xi'an, China
Telefon: +86-29-83151667
 Fax:86-29-88880927
 E-mail:helen@sxelade.com
Share: