Shaanxi Elade nou Material Technology Co, Ltd
Categories

    Adauga: No.32, Chuanghui Road, noi Zone industriale Hi-Tech, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Fax: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Ce este un anod?

Anod

O anodul este un electrod prin care curge convenţionale de curent într-un dispozitiv electric polarizat. Un mnemonic comune este ACID pentru "anod curent în dispozitiv". Direcţia de curent electric (pozitiv) este opusă direcției de fluxul de electroni: fluxul de electroni (incarcate negativ) în anod la circuit exterior.

Polaritatea tensiunii pe un anod în ceea ce privește un catod asociate variază în funcţie de tipul de dispozitiv şi de pe modul său de funcţionare. În următoarele exemple, anodul este negativ într-un dispozitiv care oferă energie şi pozitiv într-un dispozitiv care consumă energie.

Într-o descarcare baterie sau galvanică (diagrama la dreapta), anodul este terminalul negativ, pentru că este în cazul în care curentul se varsă în "dispozitiv" (adică celula bateriei). Acest curent activă este efectuată pe plan extern de electroni se deplasează spre exterior, negativ de încărcare care curge într-o direcţie fiind electric echivalente cu taxa pozitivă care curge în direcţie opusă.
Într-un acumulator de reîncărcare, sau o celulă de masini electrochimice, anodul este borna, care primeşte curent la un generator de externe. Curentul printr-o reincarcare baterie este opusă direcției de curent în timpul descărcării; cu alte cuvinte, electrodul care a fost catod în timpul descărcării bateriei devine anod în timp ce bateria este reîncărcare.
O diodă, anodul este borna la coada de simbolul săgeată (plat laterale ale triunghiului), unde curentul curge în dispozitiv. Electrod de Notă pentru diode se bazează întotdeauna pe direcţia înainte curent (care de săgeată, în care curentul curge "mai uşor"), chiar şi pentru tipurile de diode Zener sau celule solare unde curentul de interes este curentul invers.
Într-un tub catodic, anodul este borna unde electronii curge din dispozitiv, adică, în cazul în care curentul electric pozitiv curge în.

Fluxul de electroni
Fluxul de electroni este întotdeauna la anod la catod în afara celula sau dispozitiv, indiferent de tipul de celule sau dispozitiv şi modul de operare, cu excepția diodelor, care întotdeauna electrod numirea presupune curent în direcția înainte (care a simbolului săgeată), adică fluxul de electroni în direcţia opusă, chiar şi atunci când dioda conduce inversă de accident (defalcarea de o diodă normală) sau de design (defalcarea de o diodă Zener Foto-curent de o fotodiodă).

Electrolitic anod
În electrochimie, anodul este locul unde oxidarea apare şi este contactul polaritatea pozitive într-o celulă de masini electrochimice. La anod, anionii (ionii negativi) sunt forţaţi de potențial electric pentru a reacţiona chimic şi dă off electroni (oxidare) care apoi fluxul de sus şi în circuitul de conducere. Mnemonicele: LEO Red Cat (pierdere de electroni este oxidare, reducere apare la catod), sau AnOx Red Cat (anod de oxidare, reducere catod), sau ulei RIG (oxidare este pierderea, reducerea este un câştig de electroni), sau Romano-Catolice şi Ortodoxe (reducere-catod, anod-oxidare) sau LEO Leul spune GER (pierde electroni este oxidarea, castigand electroni este reducere).

Acest proces este utilizat pe scară largă în metale de rafinare. De exemplu, în procesul de rafinare cupru, aliaje cupru, un produs intermediar la cuptoare, sunt electrolysed o soluție adecvată (cum ar fi acidul sulfuric) pentru a produce de înaltă puritate catozi (99,99 %). Cupru cathodes produse folosind această metodă sunt, de asemenea, descrise ca cupru electrolitic.


Anod de sacrificiu

Anozi de sacrificiu montat "on the fly" pentru protecţie anticorozivă din structură metalică
În protecţie catodică, un anod de metal, care este mai mult reactiv la mediul coroziv a sistemului pentru a fi protejat electric este racordat la sistemul protejat, şi parţial se corodează sau se dizolvă, care protejează de metal de sistem este conectat. De exemplu, un fier de călcat sau navă de oţel coca pot fi protejate de un anod de sacrificiu de zinc, care va dizolva în apa de mare şi de prevenire coca fiind corodate. Anozi de sacrificiu sunt necesare mai ales pentru sistemele unde o taxa de statică este generat prin acţiunea de curgere lichide, cum ar fi conductele şi ambarcaţiuni. Anozi de sacrificiu sunt în general utilizate în Incalzitoare de apa tip rezervor.

În 1824 a reduce impactul acestei acţiuni distructive electrolitic pe coca navelor, lor de închidere şi echipamente subacvatice, om de ştiinţă-inginer Sir Humphry Davy, dezvoltat primul şi încă cel mai des folosit sistem de protecție marine electroliza. Davy instalat anozi de sacrificiu făcut de la un metal mai electric reactivă (mai puţin nobile) ataşat la coca navei şi electric conectat pentru a forma un circuit de protecţie catodică.

Un exemplu mai puţin evidente ale acestui tip de protectie este procesul de zincare fier. Acest proces straturi structuri fier (cum ar fi garduri) cu un strat de zinc de metal. Atâta timp cât zinc rămâne intact, fierul este protejat de efectele de coroziune. În mod inevitabil, stratul de zinc devine încălcat, fie prin fisuri sau fizice daune. Odată ce acest lucru se întâmplă, corozive elemente acţionează ca un electrolit şi combinaţia de zinc/fier ca electrozi. Curentul rezultat asigură că stratul de zinc este sacrificat, dar ca baza fierul nu corodează. O astfel de acoperire poate proteja o structura de fier timp de câteva decenii, dar odată ce stratul de protecţie este consumat, fierul se corodează rapid.


O pereche de: MMO Titan apa incalzitor anod

Următoarea: nu

Contactati-ne
Adresa: No.32, Chuanghui Road, noi Zone industriale Hi-Tech, Xi'an, China
Telefon: +86-29-83151667
 Fax:86-29-88880927
 E-mail:helen@sxelade.com
Share: